Farma Practic, ediția 79, Băile Herculane, 22-23 noiembrie 2019

Județe în focus: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți.

Inscriere

Prof. univ. dr. farm. Andreea Letiția Arsene

Prof. univ. dr. farm. Andreea Letiția Arsene

Șef Disciplină Microbiologie Generală și Farmaceutică
Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”- București

 

Prevenția primară, între ignoranță și provocare

În zilele noastre, dieta este considerată a fi mult mai bogată și mai diversificată. Cu toate acestea, procesarea alimentelor la nivel industrial, precum și ignorarea de către oameni a principiilor de bază ale nutriției a condus către o dietă dezechilibrată, bogată în calorii și grăsimi, cu un aport scăzut de proteine, vitamine și minerale. Această situație, pe termen lung, duce la apariția diferitelor tipuri de maladii cronice, adesea degenerative. În acest moment, suplimentele alimentare pot optimiza necesarul nutrițional.
Ca suplimente alimentare sunt definite produsele care conțin unul sau mai mulți nutrienți concentrați al căror scop este să suplimenteze dieta zilnică a individului, atunci când aceasta nu este echilibrată. Acestea nu sunt medicamente, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare și nu sunt destinate unor categorii specifice de persoane. Suplimentele oferă principii active care lipsesc corpului pentru ca acesta să își mențină o stare fizică și mentală bună.