Campanie de reciclare a medicamentelor: ce, cum și când se face

- Farm. Mirela Zamfirescu -

          Deseuri. Medicale, farmaceutice, in spitale, in casele noastre. Acest subiect revine obsesiv zilele acestea. Asistent medical Meda Talos se intreaba ce are de facut cu multimea de scutece de adulti pline de microbi, cu pansamentele pentru escare, etc. Dr Alin Demetrian roaga colegii sa ii ofere solutii pentru sangele si puroiul care ajung in canalizare. Senatorul Adrian Wiener face propuneri legislative pentru deseurile farmaceutice. Inginerul Ovidiu Cordos se preocupa de cele mai recente cercetari privind filtrarea apei.

          Farmacistii au si ei provocarea lor – sacosele cu medicamente expirate. Farmacist Zamfirescu Mirela priveste lucrurile in ansamblu “”Pacientul trebuie să fie informat ce trebuie sa facă in legatura cu deşeul medicamentos. Este foarte important ca medicamentele expirate să fie incinerate. Deci, ele trebuie evacuate corespunzator, corect. Pentru că dacă nu se intampla asa, distrugem ecosistemul şi se vor dezvolta tulpini microbiene care vor fi rezistente la medicamente.”
In farmacie nu exista un spațiu destinat pentru acest tip de produse provenite din afara farmaciei. Si totusi, la Brașov s- a demonstrat că se poate organiza o campanie de colectare a produselor medicamentoase expirate! Cum s-a putut face asta si daca este un model replicabil si sustenabil, ne va spune la Farma Practic Covasna, in perioada 3-4 aprilie, farm Zamfirescu Mirela!