Sesiune dezbatere in deschiderea Farma Practic

- Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa & Dr. Maria Mihaela Szerac -

Sesiune dezbatere in deschiderea Farma Practic

2020 este anul in care se fac alegeri. Alegeri in institutiile care grupeaza farmacisti, asistenti de farmacie dar si medici si alti profesionisti din sanatate.

Un alt aspect sunt alegerile la nivel personal. Poate legat de primul aspect, poate nu. In functie de cat de mult te regasesti intr-un sistem macro (institutia) si micro (farmacia), iei decizii.

Este o efervescenta aparte in sistemele medicale, atat in Romania cat si la nivel global iar deciziile ar merita corelate cu cat mai multi factori : economici, politici, de mediu, statistici, etc.

De cine si de ce are nevoie pacientul viitorului? Cum se integreaza personalul din farmacie intr-o lume aflata in schimbari fara precedent? Unde se regaseste, cat de “important” si “util” se simte?

Cat de multi colegi simt la fel? Ce este de facut daca Romania intra in propria criza financiara si apoi va intra si in criza globala?

Poate fi un nou inceput dar poate fi si un sfarsit al sperantelor, al increderii, al optimismului.

De aceea, mai mult decat oricand, deciziile trebuie luate informat. Altfel, riscul este sa te duci cu valul, fara sa ai control macar pe ce poti avea control.

Despre aceste aspecte vom discuta in deschiderea Farma Practic si pe parcursul conferintei, impreuna cu invitatii, lectorii, participantii si partenerii nostri.