Florin Capota

Florin Capota

Adevărata valoare a genericelor

 

 

Populația îmbătrânită, incidența crescută a bolilor cronice, situația geopolitică instabilă și costurile din ce în ce mai mari ale medicamentelor noi sunt provocări contemporane pentru orice sistem de sănătate.

 

Medicamentele generice reprezintă răspunsul la cerințele dure ale vremurilor noi. Prețurile medicamentelor generice, mai mici decât al medicamentelor originale, cresc accesul la medicație, asigurând economiile ce pot fi cheltuite pentru noi terapii.

 

Un medicament generic conține aceeași substanță (substanțe) activă ca și medicamentul inovator și este utilizat în aceeași doză (doze) pentru a trata aceeași boală. Cu toate acestea, ingredientele inactive, tehnologia de producție, aspectul și ambalajul unui medicament generic pot fi diferite.

 

În Krka, atunci când dezvoltăm un produs farmaceutic, efectuăm aproximativ 25.000 de analize realizate de 600 experți angajați în cercetare și dezvoltare. Dezvoltăm și implementăm metode complexe din punct de vedere tehnologic pentru sinteza și analiza ingredientelor active de înaltă calitate Krka, care urmeaza să fie parte a medicamentelor. Krka dezvoltă și produce “in house” majoritatea substanțelor active, astfel încât medicamentele noastre sunt de înaltă calitate, eficiente și sigure.

X